אנו מלווים ומייצגים נפגעים ונפגעות של מעשי אלימות פיזית, של מעשי הריגה ורצח, של תקיפה מינית ואונס, ושל עבירות פליליות בכלל. במסגרת זו, אנו מייצגים קורבנות שעברו תקיפות מיניות ואונס על-ידי: בן משפחה, במקום העבודה, במקומות בילוי ונופש, בצבא, במהלך טיפול רפואי או טיפול פסיכולוגי או טיפול פרה-רפואי.
עבירות פליליות, כגון: אונס, תקיפה מינית, תקיפה אלימה, התעללות מילולית ורגשית, או הזנחה של קטינים וחסרי ישע, שקורבנותיהן הגישו בגינן תלונה במשטרה, עשויות להוביל לפתיחת חקירה כנגד החשוד/ים בביצוע העברות, להגשת כתב אישום נגד החשוד/ים, ולהרשעתם בפסק דין פלילי.
אך מלבד ההליך הפלילי המנוהל נגד העבריין, על-ידי המדינה, זכאים קורבנות העבירה לנקוט בצעדים שונים נגד העבריינים, כדי להיפרע מהם עבור הנזקים שגרמו להם כתוצאה ממעשי העבירה. כל קורבן עבירה, זכאי להגיש תביעה אזרחית לפיצויים נגד הגורם שביצע את מעשה העבירה.
בדיני הראיות וכללי הפרוצדורה האזרחית, הוכנסו הוראות מיוחדות שנועדו להקל על נפגעי עבירה ועל קורבנות עבירה למיניהם להוכיח את תביעתם ולזכות בפיצויים מאת העבריינים שהורשעו בהליך פלילי. כך, למשל, פסק-דין פלילי המרשיע את העבריין, יהווה, ברוב המקרים, ראיה חותכת במסגרת תביעה אזרחית שיגיש קורבן העבירה כנגד העבריין. קורבן העבירה לא יצטרך להוכיח מחדש את אירוע העבירה, ואף לא להוכיח "אשם" מצידו של העבריין.
סעיף 77 לחוק בתי המשפט, אף קובע כי קורבן עבירה יכול להגיש את התביעה האזרחית נגד העבריין המורשע, לאותו בית המשפט ולפני אותם שופטים שכבר דנו בתיק הפלילי והרשיעו את העבריין, על מנת לקצר ולייעל עד כמה שניתן את ההליכים עבור נפגע העבירה.